Ateliere P4FS Make Smart Financial Plans 

Abilitățile pentru viață joacă un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru liceu, facultate și carieră, dar mai ales pentru succesul personal.

Majoritatea cercetărilor efectuate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimele locuri la educație financiară în Europa și în lume.

Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre, însă cât de bine știm să-i gestionăm?

Dacă dorim să luăm decizii mai bune cu privire la banii și resursele noastre, este limpede că avem nevoie de educație financiară. A devenit esențial să înțelegem cum se îmbină economia mondială, regională și națională, finanțele personale, conceptele financiare și planificarea pentru bunăstare și obținerea stabilității pe termen lung. Ne poate fi foarte greu să luăm decizii corecte cu privire la viitor dacă nu știm care ne sunt opțiunile. Există multe componente ale bogăției, iar banii sunt doar o parte din această imagine. Educația financiară ne ajută să vedem întreaga lume a finanțelor și economiei într-o lumină mai clară, astfel încât să putem face cele mai inspirate alegeri cu privire la obiectivele noastre viitoare.

Lipsa educației financiare a populației reprezintă, la rândul său, un obstacol în calea dezvoltării economiei. 

Educația Financiară este acea educație care ne învață cum să câștigăm mai mulți bani și cum să ne gestionăm banii astfel încât să ne protejam de anumite riscuri, cum să avem grijă de situația noastră financiară, atât cea prezentă, cât și cea viitoare. Din păcate, majoritatea romanilor nu știe să economisească cu un scop precis și nu face diferența dintre nevoi și dorințe, iar dacă oamenii nu învață să-și gestioneze veniturile vor fi aproape permanent în situația în care “le scapă banii printre degete”.

Cu P4FS corectăm această hibă. Pentru că, nu-i așa? Cu toții am vrea să muncim cu drag nu doar ca să ne plătim rate, ci și ca să ne permitem un stil de viață adaptat nevoilor noastre. Să putem merge măcar o dată pe an într-o vacanță frumoasă, fară stresul că rămânem cu o gaură în buget și ne somează banca prin telefoane, mesaje sau mailuri care ne anunță că am întârziat cu plata.

Atelierele P4FS Make Smart Financial Plans sunt recomandate adulților 18-27 ani și 27+ ani

În atelierele P4FS Make Smart Financial Plans

Cu ajutorul unui set de materiale offline și online, participanții trec printr-un proces personal de educație financiară aplicată, structurat în 3 etape. 

Altfel spus, cu scopul de a-și crea premize pentru independență financiară, participanții: 

Altfel spus, participanții trec prin experiențe educaționale care explorează conceptul de dezvoltare și creștere a averii; învață cum să-și planifice viitorul, mai asumat; exersează identificarea obiectivelor financiare pe termen lung și cum să le integreze în planul financiar propriu; exersează lucrul cu bugetul personal; aprofundează conceptul de dobândă compusă și importanța compunerii câștigului; înțeleg impactul inflației și deflației asupra bugetului personal; descoperă noi modalități de remodelare a comportamentului financiar din perspectiva economisirii, protecției și securității financiare. 

Totodată, participanții află modalități de a-și gestiona riscul financiar; aprofundează noțiunile referitoare la îndatorare și scorul de credit, precum și creării de premize pentru creditarea sănătoasă; anumite grupuri de participanți, ar putea explora instrumentele investiționale și învăța noțiuni referitoare la risc, volatilitate, diversificarea portofoliului etc.

În atelierele P4FS Make Smart Financial Plans, participanții...

Îți mulțumim că alegi să sprijini educația!