EduFin Skills Challenge
EduFin Skills Challenge este un maraton al cunoașterii financiare pentru tineret, care are loc în mai multe literații pe parcursul anului. La Școala de Valori, în EduFin Skills Challenge, tinerii din România și din afara granițelor au ocazia nu doar să-și pună în valoare cunoștințele de educație financiară pe care le dețin, dar pot să simuleze luarea unor decizii eficiente în gestionarea finanțelor proprii, astfel încât, pas cu pas, alături de noi și de alți provideri educaționali, să reușească să învețe să-și administreze banii fără cusur atunci când vor deveni adulți.
EduFin Skills Challenge 18-24 Mar 2024
Proiecte Planificate
urmează să transmitem
Proiecte Realizate
urmează să transmitem
EduFin Skills Challenge 20-26 Mar 2023
Proiecte Planificate
Eveniment educațional pentru copii, în 1/2-Iun 2023.
Ateliere Play4FinancialSkills, livrate pe grupe de vârstă*, în luna Oct 2023 - luna Educației Financiare.
Experiența eLearning PendoLandia, pe grupe de vârstă*, în luna Dec 2023 - luna Generozității.
Proiecte Realizate
Ateliere Play4FinancialSkills, livrate pe grupe de vârstă*, în Global Money Week, 20-26 Mar 2023.
„Suntem recunoscători și onorați să fi avut alături în demersul nostru de promovare a educației financiare tineri eduprenori, profesori, formatori, reprezentanți ai Ambasadelor din Belgia, Spania, Franța, Institutul Cultural Român de la Paris, din Republica Moldova Egal la Egal și Y-PEER Moldova, RYMD (Asociația Romanian Youth Movement for Democracy), Mentor Academy și asociația Fapte Bune. Toți împreună cu echipa Școlii de Valori au contribuit la Global Money Week prin organizarea a 38 de ateliere de educație financiară. În acest fel, am putut inspira și motiva copii și tineri din patru localități din țară, Brașov, Bacău, Cluj Napoca, București, și din patru țări: Belgia, Spania, Franța, Republica Moldova, să ia decizii financiare informate și să își construiască un viitor financiar sigur”.
Loredana Dinu, Manager Proiect Play4FiancialSkills și FliP Școala de Bani @ Școala de Valori
În întreaga lume, educația financiară, sau încrederea în cunoștințele și abilitățile de a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la o serie de resurse financiare, reprezintă o barieră în calea asigurării unui viitor mai echitabil pentru populație.
Oamenii cu venituri reduse și nivel scăzut de educație tind să aibă rate scăzute de economisire. Acest aspect creează un ciclu vicios de investiții reduse, venituri mici, lipsă de fonduri de rezervă, economii insuficiente și investiții nesustenabile. Pentru a-ți crește ratele de sporire a veniturilor este necesară creșterea economiilor proprii. Economiile mai mari creează un cerc virtuos de creștere auto-susținută a veniturilor și automat, creșterea nivelului de trai al familiilor.
Cu toate acestea, în condițiile creșterii interesului și posibilității populației de a pune bani deoparte, dar în absența cunoștințelor financiare, românii rămân captivii economiilor și nu văd oportunitatea investirii inteligente a banilor de care dispun, pentru a-și crește bunăstarea personală pe întreaga perioadă a vieții, până după vârsta pensionării.
În România, majoritatea economiilor populației stau în bănci unde banii sunt erodați de inflație, spre deosebire de Europa, unde, depozitele bancare sunt invers proporționale cu nivelul de educație financiară a populației, fondurile de investiții fiind unul dintre principalele instrumente către care sunt direcționate economiile.
În aceste condiții, educația financiară pentru tineret, este esențială. Aceasta trebuie să înceapă cât mai devreme posibil. Societățile dezvoltate au ajuns să aibă creștere economică, tocmai datorită educației financiare introduse de timpuriu în educație, încă de la grădiniță.
În EduFin Skills Challenge, pentru tinerii cu vârste între 4 și 10 ani, trainerii sunt adolescenți. Pentru tinerii 11+ ani, trainerii sunt studenți și adulți cu experiență personală în educația financiară.