EduFin4Life

Câștigă bani cu inteligență, economisește-i cu consecvență și cheltuie-i cu înțelepciune! 

EduFin4Life 

contribuie acesta la creșterea coeficientului de educație financiară al tinerilor

EduFin4Life este o experiență educațională care poartă participanții într-o călătorie plină de suspans și de informații financiare folositoare, aflate într-un mod inedit.

Încurajăm românii să câștige bani cu inteligență, să-i economisească și să-i investească cu consecvență, dar și să-i cheltuie cu înțelepciune!

Persoanele care au un anumit nivel de succes financiar au început cândva prin a învăța conceptele de bază. La fel, este recomandat ca oricine, indiferent de vârsta pe care o are, să înceapă să-și completeze cunoștințele și să-și actualizeze informațiile contemporane. Modelarea comportamentelor sănătoase pentru a ne asigura bunăstarea financiară poate fi unul dintre cei mai importanți pași din viața noastră. 

Cu cât este mai bombardat cu informații și mai puțin înzestrat cu competențe, românului îi este greu să conștientizeze nevoia de bunăstare pe întreaga perioadă a vieții și, astfel, în multe cazuri alegerile sale financiare sunt deficitare pentru că obiceiurile sănătoase nu sunt dezvoltate de timpuriu.

De ce avem nevoie de educație financiară?

Experiența noastră ne arată că o educație financiară relevantă trebuie să înceapă din timp pentru a-i permite tânărului, care va deveni adolescent și apoi, adult, să aibă acces la experiențe semnificative și pentru a-i oferi șanse egale și context favorabil pentru a face alegeri financiare inspirate pentru întreaga sa viață.

În demersurile noastre educaționale:

Play4FinancialSkills | 3 exemple de abordări educaționale pentru tineret

Primul pas important pe care este recomandat să și-l propună oricine este preocupat de propria dezvoltare financiară este să-și identifice maniera în care lucrează cu banii proprii dar și cum operează cu paradigmele personale din punct de vedere financiar.

Play4FinancialSkills este o simulare de tip board game, care este jucată de 2 la 6 jucători, în 8 runde: 6 runde sunt pentru jocul efectiv și 2 runde sunt centrate pe transferul la realitate, astfel încât, tinerii să lucreze cu propriul buget dar totodată să și învețe să-și schițeze un plan financiar pe termen lung. Astfel, tinerii joacă singuri, dar și colaborativ, în funcție de cum vor decide fiecare să acționeze.

În procesul decizional, tinerii își exersează gândirea deductivă și inductivă, își folosesc gândirea sistemică și pe cea critică. 

Play4FinancialSkills, oferă jucătorilor o experiență distractivă, jocul fiind desenat astfel încât să combată stresul, să invite la cooperare și să favorizeze deschiderea la învățare, schimbul de experiență, dar și reflecția personală cu precădere axată pe comportamentul propriu financiar.

Pentru că este o experiență gamificată, în joc, tinerii folosesc bani, iar moneda se numește Pendo (în limba latină, înseamnă Valoare). Moneda Pendo este emisă de Banca Națională Choice, iar pentru orice alegere financiară pe care o fac în joc, tinerii o vor folosi pentru a plăti bani sau după caz, pentru a câștiga bani. 

Pentru fiecare jucător, simularea începe cu un buget minim și cu un cont de economii pentru studii creat de părinți. Acestea sunt alocate fiecărui jucător, iar pe parcurs, ghidați de regulile și structura jocului, ei trebuie să decidă cum să câștige mai mult și cum să-și administreze banii mai potrivit obiectivelor financiare personale: vor putea economisi, investi, cheltui etc. desigur, unii dintre ei vor pierde bani, vor economisi insuficient sau vor căuta să intre în posesia contului de economii.

Module educaționale în suita EduFin4Life

Check4FinancialSkills > online

Chestionar auto-reflecție pentru diagnosticarea nivelului de cunoștințe în domeniul financiar și investițional.

Play4FinancialSkills > mixt

Suită de ateliere educaționale, pe grupe de vârstă: P4FS Cercetași, P4FS Juniori, P4FS Detectivii curioși și P4FS Exploratori & Experți; experiență educațională prin board games.

Learn4FinancialSkills > mixt

Ateliere educaționale de dezvoltare a profesorilor, trainerilor și lucrătorilor de tineret în domeniul educației financiare.

Teach4FinancialSkills > mixt

Ateliere educaționale de formare a profesorilor din pre-universitar, a trainerilor și lucrătorilor de tineret pentru predarea educației financiare în contexte formale, informale și non-formale.

Coach4FinancialSkills > online

Ateliere educaționale de dezvoltare pentru părinții interesați să-și secondeze copiii în procesul de învățare pe teme de educație financiară.

Suită de provocări pe teme de educație financiară pentru tinerii atrași de ideea creșterii competenței de literație financiară.

Îți mulțumim că alegi să sprijini educația!