Ateliere Play4FinanicalSkills Experți

Indiferent de activitatea pe care o realizam este nevoie de bani sau este nevoie sa administram bani.

Play4FinancialSkills Exploratori & Experți promovează interacțiunea și colaborarea între jucători

Trăim într-o perioadă în care ar fi indicat să învățăm să avem grijă de noi, de banii pe care îi câștigăm și de viitorul nostru. De multe ori ne întindem la cheltuieli mai mult decât ne permitem, iar la sfârșit de lună rămânem cu zile din lună și nu cu bani. Dacă în fiecare lună cheltuim tot ce câștigăm, niciodată nu ne vom putea construi o stabilitate financiară și, indiferent cu cât ne vor crește veniturile vor crește și cheltuielile. Asta pentru că, de cele mai multe ori, nu facem diferența între nevoi și dorințe și ajungem să cheltuim excesiv pe mofturi sau chiar să achiziționăm prin credit lucruri pe care nu ni le permitem (vacanțe, telefoane,  accesorii scumpe, mașini, imobile etc.).

La cursul Play4FinancialSkills (P4FS), participanții își vor reconfirma ideea că educația financiară este aplicabilă în aproape toate ariile vieții noastre. 


Prin intermediul unei simulări și a unui set de materiale practice, participanții vor putea trece printr-o suită de experiențe educaționale profunde, de la reamintirea unor noțiuni financiare cunoscute, la înțelegerea cognitivă, dar și cum să încorporeze afectiv faptul că orice proces educațional cere timp și o investiției de durată a energiei personale și de grup. 

Educația Financiară este acea educație care ne învață cum să câștigăm mai mulți bani și cum să ne gestionăm banii astfel încât să ne protejam de anumite riscuri, cum să avem grijă de situația noastră financiară, atât cea prezentă, cât și cea viitoare. Din păcate, majoritatea romanilor nu știe să economisească cu un scop precis și nu face diferența dintre nevoi și dorințe, iar dacă oamenii nu învață să-și gestioneze veniturile vor fi aproape permanent în situația în care “le scapă banii printre degete”.

Cu P4FS corectăm această hibă. Pentru că, nu-i așa? Cu toții am vrea să muncim cu drag nu doar ca să ne plătim rate, ci și ca să ne permitem un stil de viață adaptat nevoilor noastre. Să putem merge măcar o dată pe an într-o vacanță frumoasă, fară stresul că rămânem cu o gaură în buget și ne somează banca prin telefoane, mesaje sau mailuri care ne anunță că am întârziat cu plata.

După simulare, ne așteptăm ca participanții reflecteze cu privire la obstacolele neprevăzute ce ar putea interveni în viața lor, precum și la intențiile pe care și le-ar putea stabili cu scopul de a-și reconfigura propriul plan financiar, pentru bunăstare pe întreaga perioadă a vieții. 


Prin intermediul P4FS, participanții vor avea ocazia să reflecteze la starea personală actuală de sănătate financiară, să-și dorească să-și fixeze obiective îndrăznețe și să-și creeze premize pentru a începe să acționeze în vederea obținerii independenței financiare pe care și-o doresc, ghidați de un proces educațional bazat pe un comportament sănătos pus în practică imediat.

Atelierele P4FS Exploratori & Experți sunt recomandate tinerilor și adulților 18+ ani

În atelierele Play4FinancialSkills Adult

Atelierele P4FS 

În cadrul atelierelor Play4FinancialSkills, participanții...

Ce spun participanții adulți care au trecut prin experiența Play4FinancialSkills?

˝M-am bucurat foarte mult când am aflat despre aceasta oportunitate de Educație Financiară prin joc > Play4FinancialSkills oferită de cei de la Școală de Valori și de aceea, m-am înscris imediat la una din cele 2 sesiuni. Activitatea în sine a fost interactivă, am jucat în echipe și consider ca a fost și o oportunitate foarte buna de team bonding între colegi, din care am aflat informații utile referitoare la educația financiară și cum putem sa ne organizam mai eficient bugetul.

Trainerii și facilitatori de la Școala de Valori au fost foarte implicați în atelier, ne-au coordonat și ne-au răspuns la toate întrebările. Board game-ul Play4FinancialSkills este foarte bine conceput și are multe exemple și informații actuale care corelează cu viață reala.

Feedback-ul general primit din partea colegilor care au participat a fost unul foarte pozitiv, au văzut activitatea ca un bun prilej de a-și îmbunătății cunoștințele legate de educație financiară, economisire, investiții dar și de a interacționa fata în fata cu echipa.˝

Bianca Pascu, Service & Project Manager @ Montran Romania, participant în atelierul Play4FinancialSkills

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa educatiefinanciara@scoaladevalori.ro / Manager Proiect: Loredana Dinu, +40 (745) 295 753 

Dacă dorești să-ți dezvolți propriile competențe financiare, poți să-și iei acasă Play4FinancialSkills

Play4FinancialSkills Exploratori & Experți

Acest board game este o simulare care oferă tinerilor 15+ ani experiențe educaționale și sfaturi financiare într-un mod accesibil, amuzant și provocator. 

Acest tip de exercițiu îmbunătățește funcționarea creierului, pentru că stimulează gândirea logică, activează memoria și dezvoltă abilitatea de a anticipa deciziile coechipierilor. Totodată, dezvoltă răbdarea și capacitatea jucătorilor de a-și urmări scopurile. 

Acest joc necesită o strategie clară, gândire deductivă și inductivă, este aplicabil în situații cotidiene și stimulează creativitatea participanților.

Bazat pe un set de reguli, Play4FinanicalSkills Adult, reduce stresul, provoacă amuzament și motivează jucătorii să imerseze în lumea auto-descoperirii, pentru câteva minute sau ore.

Dacă consideri că această soluție educațională este una valoroasă și intenționezi să sprijini educația tinerilor dezavantajați, poți investi încredere, siguranță sau bunăstare. 


Tu alegi ce Investitor vrei să fii!

Ce primești dacă investești?

Ce înseamnă să fii Investitor în Educație? 

În funcție de donația pe care o vei face, ca viitor posesor al Play4FinancialSkills Adult vei deveni Investitor în Educație @ Școala Bunătății. 

Abilitățile pentru viață joacă un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru liceu, facultate și carieră, dar mai ales pentru succesul personal.

Ce facem noi cu investiția ta?

Cu ajutorul donației tale, a celorlalți donatori, precum și cu contribuția sponsorilor,  ne-am propus ca până la finalul anului 2023 să ajungem la  aproximativ 1.200 de copii din gimnaziu, din Județele Dâmbovița, Constanța, Tulcea și Vaslui. 

Cum valorificăm investiția ta?

Așadar, cu ajutorul tău, tineri cu vârsta 15-18 ani din cele 4 comunități vor putea participa în programul EduFin4Life @ Școala de Valori în 2023. 

Îți mulțumim că alegi să sprijini educația!